Tentang kami

SIAPA KAMI

Kilang Penukar Catalytic

Ditubuhkan pada tahun 2006, Ecotrade menyedari peluang untuk berkembang di Asia Tenggara bagi mengitar semula pemangkin asap. Pada mulanya, kami menghantar barangan ke Perancis untuk dikitar semula, tetapi pada tahun 2007, kami telah melabur dalam menyediakan peralatan yang diperlukan untuk mengendalikan pemangkin asap di lapangan yang terletak di Thailand.

Di Bangkok, Syarikat Ecotrade terletak hanya 5 kilometer dari pelabuhan utama, iaitu memudahkan urusan perkapalan dan penghantaran dari seluruh negara. Kini, syarikat kami merupakan pembeli Catalytic Converter ( Pemangkin Gas ) terbesar dia Negara Asia. Kami juga membeli dari negara USA , Kanada , China , Australia , Afrika dan lain - lain.

Kami memperoleh banyak kepakaran dalam industri kitar semula dan telah memperoleh reputasi yang kukuh untuk profesionalisme, kejujuran dan ketelusan. Kami terus melabur dengan ketara dalam perniagaan, menambah sumber makmal moden dan baru - baru ini kami telah menggunakan peralatan persampelan - satu - satunya kemudahan seperti di Asia Tenggara yang membolehkan kita untuk menilai secara tepat dan cepat logam kumpulan platinum ( kandungan dalam kelompok pemangkin gas PGM ini ). Kaedah persampelan kami telah diluluskan sepenuhnya oleh pihak berkuasa terkemuka di Industri dan kami kini di luar pelbagai perkhidmatan , termasuk analisis , boleh memotong dan menapis semua model pemangkin gas dan penapis diesel zarah ( DPF ini )

APA YANG KAMI BUAT

Tumpukan penukar katalitik

Sejak diperkenalkan pada awal 1980-an, pemangkin asap telah menjadi tulang belakang terhadap perlindungan alam sekitar bagi industri permotoran melalui kebolehannya yang dipercayai dan secara efektif mengurangkan pelepasan asap berbahaya.

Berdasarkan kepada undang-undang kerajaan yang utama, ia telah diwajibkan pada setiap kenderaan baru yang dalam proses pembuatan. Di tengah-tengahnya, pemangkin asap mengandungi sejumlah besar PGM - platinum, palladium, dan rhodium - semua yang boleh diperolehi semula selepas hayat penukar.

Telah bertahun-tahun, Ecotrade berada di barisan hadapan dalam pemulihan yang cekap dan kitar semula logam ini. Kuantiti logam berharga boleh berbeza dari satu pemangkin asap dengan yang lain, dan kami menggunakan kaedah analisis dan statistik yang mantap untuk menentukan nilai setiap logam. Kami juga menggunakan teknologi canggih yang memaksimumkan pengeluaran dan memberikan pampasan yang terbaik kepada pelanggan kami. Bagi setiap peringkat urus niaga, bermula daripada menyediakan tawaran yang kukuh dan khusus dibuat melalui perdagangan bahan-bahan yang dipulihkan, kita mempunyai semua kepakaran yang diperlukan, termasuk, jika diperlukan, perkhidmatan pengambilan dari lokasi pelanggan, di mana-mana sahaja di seluruh dunia. Kami berurusan dengan beberapa kilang penapis utama di seluruh Eropah dan bagi setiap penghantaran, kami akan bekerjasama dengan orang-orang yang memberikan pulangan yang paling efisen untuk PGM tertentu, dengan demikian dapat memastikan pulangan kewangan yang terbaik untuk pelanggan kami. Pelanggan kami menghargai bahawa mereka hanya mempunyai satu pusat hubungan untuk segala-galanya, daripada berurusan dengan kilang penapis yang berbeza, logistik, bank-bank dan broker. Tambahan pula, integriti dan kesaksamaan adalah kebanggaan kami; kami menyedari sepenuhnya bahawa hubungan jangka masa panjang dengan pelanggan adalah penting untuk kejayaan kami.

PERSEKITARAN

persekitaran kitar semula

Pemangkin gas dibuat adalah untuk mengurangkan pelepasan CO2. Logam dalam pemangkin adalah berharga kerana ia jarang ditemui.

Dunia kini semakin sedar akan berkurangnya sumber asli planet ini. Mengitar semula semua pemangkin gas telah menjadi satu keperluan yang membolehkan sektor untuk meramalkan masa depan yang makmur dan mampan. Penemuan logam ini adalah asas untuk meneruskan pengeluaran automotif dan perlindungan alam sekitar. Ecotrade memiliki teknologi canggih, bersama-sama dengan logistik dan pentadbiran cekap, untuk memastikan pulangan yang terbaik, bagi kedua-dua bahan dan kewangan, melalui proses kitar semula. Kami memounyai kadar kitar semula ylang tertinggi dan kami bangga terhadap diri kami sendiri dalam membuat sumbangan berharga untuk memastikan planet ini dapat dipertahankan.

Staf Kami

Valery Hamelet

CEO, Ecotrade Group

E-mail [email protected]

Jeffrey LOW

Managing Director

Nurul

Factory Manager

Chitra

Administrative and Accounting Exec

Farhan

Sales Representative

Raja

Sales Representative

Amir

Warehouse Assistant

Fahiszal

Warehouse Assistant

Valery Hamelet

CEO, Ecotrade Group

E-mail [email protected]