Articles

Total mendahului di Gennevilliers (Perancis)

Posted by  isahora
30 Mei 2019 0 comments

total gas station

Berita akhirnya pecah bulan lepas! Selepas permintaan tender yang dikeluarkan oleh "Sigeif Mobilités", Total telah dipilih untuk membina dan mengeksploitasi stesen terbesar Perancis yang eksklusif untuk Gas Asli untuk Kenderaan (NGV) dan NGV organik. Projek ini akan bermula di tengah-tengah platform logistik pelabuhan Gennevilliers - pelabuhan sungai kedua terbesar di Eropah.

Kini, NGV adalah satu-satunya bahan api hijau alternatif yang boleh menawarkan penyelesaian kepada kekangan ekonomi dan operasi semasa yang dikenakan ke atas profesional pengangkutan dan pergerakan di Perancis. Stesen baru akan sesuai dengan trak dan akan aktif setiap hari sepanjang tahun ini 24/7. Lebih-lebih lagi, ia akan mempunyai empat lorong khusus untuk NGV, sekali gus membolehkan penggantian empat kenderaan secara serentak.
Itulah Sigeif (Syndicat Intercommunal pour le Gaz et l'Electricité en Ile-de-France) dan Caisse des Dépôts (sebuah institusi kewangan sektor awam Perancis) yang mencipta "Sigeif Mobilités", sebuah syarikat bercampur ekonomi tempatan. Ia memilih untuk menganugerahkan konsesi kepada Total selama 10 tahun, bermula dari Musim Luruh 2018. Jadi peranan Total akan meliputi pengkomersilan tapak serta semua penyelenggaraan.

Sebenarnya, Gennevilliers adalah stesen kedua yang pengurusan Sigeif dibina. Syarikat itu juga merancang untuk melancarkan pembinaan stesen ketiga di Wissous, di Jabatan Essone Perancis. Hari ini, Jumlah mempunyai rangkaian 9 000 stesen minyak di Eropah dan kira-kira 500 stesen NGV di seluruh dunia. Kumpulan itu merancang membuka 350 stesen NGV menjelang 2022.

Adakah anda tahu: apakah Gas Asli untuk Kendaraan (NGV)?

Gas Asli untuk Kenderaan (NGV) adalah istilah bagi sekumpulan bahan api gas asli. Ia mengumpulkan Compressed Natural Gas (CNG) dan Gas Asli Cecair (LNG).
CNG merangkumi campuran pengangkutan keseluruhan. Malah, ia amat sesuai dengan bas dan sampah bandar, dan membolehkan kenderaan barangan berat menjadi autonomi sehingga 550 km.
LNG disesuaikan dengan kenderaan barang berat yang berjalan untuk jarak yang sangat panjang.

Sumber: majalah Environnement & Total

About

Anda akan jumpa beberapa artikel mengenai bisnes kitar semula catalytic converter dan berita terkini pasaran PGM.

Categories

Arkib