Articles

Projek perlombongan Brazilv

Posted by  isahora
30 Mei 2019 0 comments

corcovado brazil

 

Kepentingan utama dalam Platinum Group Metals (PGMs), selama beberapa tahun, sering terlibat berita buruk dari aktiviti perlombongan Afrika; dan 2017 tidak terkecuali. Sebenarnya, kedudukannya semakin buruk. Pertama kerana para pelabur kini memahami bahawa lombong Afrika Selatan dan Zimbabwe menghadapi masa depan yang tidak menguntungkan. Kedua disebabkan peningkatan tuntutan kenaikan gaji dari tenaga kerja. Oleh itu, sebarang harapan terdahulu untuk masa depan nampaknya telah hilang.

Jadi, apa penyelesaian lain yang dipertimbangkan pelabur?

Sehingga baru-baru ini, satu-satunya lokasi geografi yang diketahui wujudnya perlombongan paladium atau platinum ialah Afrika Selatan, Zimbabwe, Rusia dan Kanada. Walau bagaimanapun, itu tidak lagi berlaku. Sekarang, projek perlombongan Brazil sedang dalam pembangunan! Ini sebenarnya mungkin dengan AIM - Pasaran Pelaburan Alternatif - membantu menaikkan $ 2 juta untuk menjadikan projek itu berdaya maju.

Dianggap sebagai projek yang digambarkan sebagai "peluang platinum dan palladium terbaik di Hemisfera Selatan", walau bagaimanapun pertaruhan itu agak kurang berani, dengan lombong Brazil yang pertama ditemui di benua Amerika Selatan. Hanya sekiranya berlaku kemerosotan berterusan di Afrika Selatan, nampaknya masuk akal bagi para pelabur untuk membawa pengetahuan modal dan perlombongan ke Amerika Selatan.

Jadi, adakah idea yang baik untuk melabur di Amerika Selatan untuk aktiviti perlombongan palladium dan platinum?

Sekiranya tiada penemuan palladium atau platinum platinum lain di Amerika Selatan, atau sekurang-kurangnya di Brazil, jawapannya adalah "TIDAK" kemungkinan Pelabur tidak akan melabur dalam peralatan dan latihan tenaga kerja untuk sebuah negara atau kawasan dengan satu lombong, melainkan jika boleh menjadi sangat menguntungkan - maka ia boleh menjadi kes "Let's Go!"

Akan bersambung…

About

Anda akan jumpa beberapa artikel mengenai bisnes kitar semula catalytic converter dan berita terkini pasaran PGM.

Categories

Arkib