Articles

Nissan: Hujung jualan diesel di Eropah

Posted by  isahora
29 Mei 2019 0 comments

Nissan electric car

 

Beberapa bulan yang lalu, kami menyebut dalam artikel ini bahawa jenama Jepun Toyota telah diumumkan semasa Geneva Motor Show mereka akan berhenti menjual kereta diesel di Eropah. Nissan mengambil keputusan yang sama memandangkan konteks ketidakpuasan pengguna kenderaan diesel. Prosedur ini akan mula beransur-ansur, sebenarnya, Nissan tidak menyediakan jadual yang tepat. Satu perkara yang pasti ialah pengeluar bergerak ke arah elektrik dalam jangka panjang. Nissan adalah salah satu perintis dalam bidang kereta elektrik terima kasih kepada model Bandar Raya 2010.

"Di Eropah, di mana jualan diesel kami tertumpu, pendorong elektrik akan membolehkan kami secara beransur-ansur menghentikan diesel untuk kereta dengan setiap pembaharuan model," kata jurucakap kumpulan itu.

Oleh itu, pengeluar itu akan memberi tumpuan kepada model elektrik dan pasukan kenderaan pasukan sistem e-kuasa; iaitu sistem pendorong elektrik dengan enjin petrol untuk mengisi semula bateri kenderaan.

Perhentian penjualan kenderaan diesel adalah pergerakan yang agak umum. Sesungguhnya kumpulan Volkswagen juga mengikuti pergerakan itu; dan minggu lepas, jenama Audi mengumumkan gangguan penghantaran model-model A5 dan A6 diesel ini, selepas menemui "penyelewengan".

About

Anda akan jumpa beberapa artikel mengenai bisnes kitar semula catalytic converter dan berita terkini pasaran PGM.

Categories

Arkib