Articles

Nilai Penukar Pemangkin Anda

Posted by  Zuliera
19 Ogo 2016 0 comments

cat money

Semua pengitar semula auto tahu bagaimana menghasilkan wang adalahdengan mengitar semula pemangkin gas. Walau bagaimanapun, sesetengah pemangkin berakhir dalam tong atau dihancurkan menjadi sekerap, masih diskrukan pada kereta. Nampaknya kehilangan wang tunai.

 

Setiap penukar pemangkin mengandungi platinum, palladium dan rhodium, logam berharga yang digunakan untuk mengurangkan pelepasan ekzos. Dalam satu tan penukar bermangkin, terdapat kira-kira satu kilogram logam berharga. kitar semula industri automotif adalah dari jauh sumber terbesar logam ini.

 

Di dunia, hanya tiga kilang penapis menyediakan 90% daripada bekalan. Majoriti apa yang digunakan untuk mengeluarkan pemangkin baru datang dari industri kitar semula.

 

Sebaik sahaja dikitar semula, penukar pemangkin menjadi komoditi. De-pengetinan pemangkin dan menjual logam sebagai komoditi merupakan pendapatan baru untuk kitar semula. Perkhidmatan ini tidak boleh didapati empat tahun lalu.

 

Pada lewat tahun 2000, bahan-bahan mentah pasaran telah berkembang pesat dan ia menjadi lebih menguntungkan untuk mendapatkan semula logam berharga dari penukar pemangkin. Dalam masa yang sama, pencuri mula mencuri pemangkin dari kereta baru untuk menjual mereka sebagai sekerap.

graph

Walaupun pasaran komoditi telah menjunam sejak 2008, mereka telah bersatu untuk memulihkannya sekarang. Untuk beberapa bulan lepas, platinum dan palladium telah memotong emas dan perak . Semak harga pasaran PGM sebenar sekarang.

 

Sekali lagi, jangan buang pemangkin dalam memo anda!

About

Anda akan jumpa beberapa artikel mengenai bisnes kitar semula catalytic converter dan berita terkini pasaran PGM.

Categories

Arkib