Articles

Kitar semula Kucing Scrap anda untuk persekitaran yang lebih baik

Posted by  isahora
30 Mei 2019 0 comments

Green Environment

Kesan rumah hijau yang menjulang bersama-sama dengan kekurangan bahan mentah, telah membuat kitar semula dan pembangunan mampan masalah besar dan cabaran sebenar untuk tahun-tahun akan datang.

Walau bagaimanapun, beberapa pelupusan masih diremehkan dan ditolak dalam proses kitar semula. Satu kes di titik adalah pemangkin pemangkin pemangkin, yang mengandungi kuantiti besar paladium, platinum dan rhodium; bonanza logam berharga yang benar! Itulah sebabnya mengapa kitar semula kitar semula adalah alternatif yang penting untuk dipertimbangkan.

PGM - platinum, paladium dan rhodium - memenuhi peranan penting dalam berfungsi penukar katalitik. Malah, mereka bertindak sebagai pemangkin dalam penukaran pelepasan kenderaan berbahaya kepada komponen yang tidak berbahaya. Pada masa kini, hampir semua negara di dunia kini secara sah memerlukan semua kenderaan baru mengandungi penukar pemangkin. Ini bertujuan untuk meminimumkan kesan negatif terhadap alam sekitar. Akibatnya, permintaan terhadap logam-logam ini tidak pernah lebih tinggi; permintaan yang hanya boleh meningkat lagi apabila kerajaan memperkenalkan piawaian pelepasan yang semakin ketat pada masa penggunaan dan pemilikan kenderaan terus berkembang.

Ketiga-tiga PGM adalah jarang, mahal untuk lombong dan permintaan tinggi, dan bukan hanya dari industri pembuatan kenderaan baru. Selain itu, perlombongan mereka mempunyai kesan yang serius terhadap alam sekitar. Industri perlombongan bekerja keras untuk bertindak balas terhadap peningkatan permintaan. Malah, ia memperkemas dan meningkatkan teknik pengeluarannya, meningkatkan taraf keselamatan dan membina perkongsian yang lebih dekat dengan tenaga buruh dan komuniti tempatan. Walau bagaimanapun, pengeluaran baru sahaja akan berjuang untuk memenuhi permintaan dan akan sentiasa menimbulkan kebimbangan terhadap kesan alam sekitar.

Kucing pemotongan kitar semula dan secara amnya, adalah penting untuk pengeluaran otomotif masa depan dan perlindungan alam sekitar!

About

Anda akan jumpa beberapa artikel mengenai bisnes kitar semula catalytic converter dan berita terkini pasaran PGM.

Categories

Arkib