Articles

25% plastik kitar semula dalam kereta Volvo menjelang 2025

Posted by  isahora
29 Mei 2019 0 comments

volvo hybrid car

 

Volvo menganjurkan untuk mempunyai nilai-nilainya perlindungan alam sekitar dan membuktikannya. Sesungguhnya selepas mengumumkan bahawa 50% daripada kenderaannya akan elektrik menjelang 2025, mereka juga berkongsi bahawa salah satu cita-cita baru mereka adalah menggunakan 25% plastik kitar semula dalam semua kereta pada tahun 2025.

Pengeluar Sweden mendakwa bahawa ini tidak akan menjejaskan kualiti dan reka bentuk kereta. Mereka memperlihatkannya dengan mencipta model serupa dengan model yang sedia ada tetapi dikitar semula: SUV XC60 T8. Model baru ini mempunyai enjin hibrid yang boleh dicas semula di mana beberapa kepingan plastik telah diubah menjadi bahagian bersamaan kitar semula.

"Bahagian dalaman XC60 ini mempunyai terowong tengah yang diperbuat daripada serat yang boleh diperbaharui dan plastik dari tali yang digunakan dan jaring. Di lantai, permaidani mengandungi serat yang terbuat dari botol polyethylene terephthalate (PET) dan campuran kain kapas dikitar semula Selain itu, tempat duduk menggabungkan gentian PET dari botol plastik. Akhirnya, mereka menggunakan tempat duduk dari model Volvo lama untuk menghasilkan bahan kalis bunyi yang terletak di bawah hud, kata pengilang.

Mereka mendedahkan model semasa perlumbaan bot Race Volvo Ocean di Gothenburg, kubu kuat Volvo di Sweden. Pengilang menggerakkan kitar semula plastik untuk menghalangnya daripada mencemarkan laut dan lautan. Pasukan Volvo memenuhi syarat ini sebagai bulatan ekonomi; iaitu mereka membawa nilai kepada plastik untuk digunakan semula dan melindungi alam sekitar.

About

Anda akan jumpa beberapa artikel mengenai bisnes kitar semula catalytic converter dan berita terkini pasaran PGM.

Categories

Arkib