Persampelan pemangkin

Ecotrade telah banyak melabur di dalam teknologi terkini yang direka bersempena analisis makmal, untuk mengukur dengan tepat, ke tahap ketepatan yang sangat tinggi, kandungan logam berharga dalam mana-mana kelompok penukar pemangkin. Pelanggan yang ingin menguruskan proses penapisan dan jual beli mereka sendiri boleh menggunakan kemudahan kami yang mana maklum akan keputusan kami adalah sangat dipercayai. Sebagai salah satu daripada pelopor terkemuka bagi mengitar semula di Timur, dan satu-satunya syarikat di Asia Tenggara dengan teknologi ini, kami mempunyai peralatan yang lengkap untuk menguruskan apa-apa keperluan persampelan.

 

proses penapisan tol

Pengumpulan, analisis dan penapisan sisa pemangkin gas adalah perniagaan yang pesat berkembang kerana permintaan daripada industri auto bertindih dengan keperluan untuk perlindungan alam sekitar. Ecotrade telah berada di barisan hadapan dalam perkembangan ini, sentiasa mengamalkan peningkatan teknologi terkini untuk meningkatkan kecekapan operasi dan memaksimumkan penemuan logam berharga.

Di sini ianya lebih ketara daripada dalam peringkat persampelan kritikal yang digunakan untuk menentukan kuantiti dan nilai tiga logam berharga - platinum, palladium dan rhodium – yang digunakan, dalam jumlah yang berbeza-beza, dalam pembuatan pemangkin gas. Keperluan untuk ketepatan dan ketelusan adalah penting - daya saing, kecekapan dan reputasi serta kejujuran syarikat semuanya dipertaruhkan.

Proses persampelan kami adalah tepat, diukur dan didokumenkan sepenuhnya. Selepas de-canning pemangkin gas, kita menerima pakai satu operasi pengilangan dua peringkat yang mengurangkan jisim kepada serbuk. Dua proses pengeringan berasingan kemudiannya dijalankan, yang kedua-duanya mengambil masa 8-9 jam, dan rakaman kandungan kelembapan yang tepat diperhatikan. Serbuk itu kemudian dibahagikan kepada empat sampel - masing-masing adalah untuk ujian dalaman, luaran, analisis bebas, untuk pelanggan dan untuk "perpustakaan" kami, boleh didapati sekiranya berlaku sebarang percanggahan.

Analisis kami terhadap kandungan logam berharga adalah menggunakan julat Nikon X-Ray Florescence (XRF) Analyzer. Ia terkenal dengan ketepatan, kebolehpercayaan dan kelajuan. Kakitangan kami sangat berpengalaman dalam bekerjasama dengan XRF Analyser, setelah menerima latihan diagnostik yang mendalam dari Nikon dan kami mempunyai keyakinan tinggi dalam ketepatan penemuan kami - sehinggakan kami selalu menjemput bakal-bakal pelanggan untuk membandingkan keputusan dan harga dengan pesaing kami.

tawaran

1. Pembersihan (De-Canning) dan penghancuran

Apabila kami menerima bahan, kami mengeluarkan sarung pemangkin dengan menggunakan mesin ricih hidraulik. Kami juga bekerja secara langsung dengan seramik. Struktur substrat seperti sarang lebah yang rosak & dijatuhkan ke dalam bekas pengumpul. Substrat/ Pemangkin seperti sarang lebah atau dihancurkan oleh mesin untuk ditukarkan kepada zarah halus / serbuk.

2. Makmal

Dua proses pengeringan yang berasingan kemudiannya dijalankan, kedua yang mengambil masa 8-9 jam, dan rakaman tepat kandungan lembapan diperhatikan.

3. Persampelan

Serbuk itu diproses melalui mesin pecahan pensampelan di mana kuantiti kecil serbuk dikeluarkan sebagai sampel. Sampel-sampel ini dibahagikan kepada 4 sub-sampel; satu untuk pelanggan, satu untuk ujian dalaman, satu untuk makmal bebas dan satu lagi untuk "perpustakaan" kami, disimpan dan digunakan sekiranya berlaku sebarang percanggahan.

4. Analisis

Satu sampel dianalisis bagi mengetahui kandungan platinum, palladiumd dan rhodium di premis Ecotrade dan satu lagi dihantar ke makmal bebas.

5. Pembayaran

Kami menawarkan pilihan pembayaran berikut:
- pembayaran pendahuluan sebanyak 80% daripada nilai berdasarkan keputusan XRF yang ditentukan pada hari selepas pensampelan di tempat kami di Bangkok.
- Kami boleh menawarkan pembayaran awal selepas keputusan terakhir didapati, yang mana di bawah keadaan biasa hendaklah tidak lewat daripada 10 hari bekerja selepas pensampelan di tempat kami.
- Pembayaran akhir akan berdasarkan keputusan akhir dan selepas ditolak sebarang bayaran pendahuluan serta caj terbuka

6. Packing

Pemangkin pukal dibungkus dan dihantar ke kilang peleburan untuk proses seterusnya.

7. Peleburan

Proses ini adalah untuk mengeluarkan Pt, Pd dan Rh daripada pemangkin pukal.

8. Penapisan

Proses akhir untuk pengasingan logam dan penapisan untuk membentuk gred komoditi Pt, Pd dan Rh.

9. Delivery logam berharga

Gred komoditi PGMs dihantar ke akaun logam Ecotrade atau terus kepada premis pelanggan.

10. Perdagangan logam bernilai

Ecotrade menjual beli platinum, palladiumd dan rhodium secara aktif di Eropah.

Sama ada ianya keseluruhan bekas atau sarang lebah, pelanggan-pelanggan kami tahu bahawa Ecotrade Group menawarkan cara terbaik untuk menerima analisis tepat.

CARA MENGEMUKAKAN SATU KUMPULAN BESAR:

PEMBERSIHAN OLEH ANDA

Bahan mestilah dibersihkan, dikeringkan dan bebas daripada serpihan asing.
Mesti tiba dalam karung atau dram.
Jika tiada logam (platinum, palladium, rhodium) dijual terlebih dahulu (lindung nilai), harga akan ditetapkan mengikut pasaran semasa bergantung kepada keputusan yang anda diterima.

PEMBERSIHAN OLEH KAMI

Ecotrade akan membersihkan penukar anda tanpa sebarang caj. Apabila diterima, kami akan menjalankan pemeriksaan penggredan standard dan menyediakan laporan terperinci berat hasil pemangkin dan jangkaan pulangan logam berharga. Dengan syarat hasil logam berharga belum dijual terlebih dahulu (lindung nilai), harga akan ditetapkan pada harga pasaran semasa yang berlaku pada masa keputusan anda ditentukan.

SAIZ KUMPULAN

Saiz kumpulan minimum - 500 kg
Saiz kelompok maksimum - 3000 kg

Anda boleh menghantar seberapa banyak kumpulan yang anda mahu; setiap kelompok jelas perlu nyatakan keperluan analisis anda.

YURAN

Sekiranya syarat-syarat yang digariskan di atas dipenuhi, perkhidmatan ini adalah percuma.

PILIHAN PEMBAYARAN / PENYELESAIAN AWAL

Kami menawarkan pilihan pembayaran yang berikut:
- pembayaran pendahuluan sebanyak 80% daripada nilai berdasarkan keputusan XRF yang ditentukan pada hari selepas pensampelan di tempat kami di Bangkok.
- Kami boleh menawarkan pembayaran awal selepas keputusan terakhir didapati, yang mana di bawah keadaan biasa hendaklah tidak lewat daripada 10 hari bekerja selepas pensampelan di tempat kami.
-Pembayaran akhir akan berdasarkan keputusan akhir dan selepas ditolak sebarang bayaran pendahuluan serta caj terbuka

Sila ambil perhatian bahawa apa-apa pendahuluan atau pembayaran awal memerlukan penjualan jumlah yang sama daripada logam berharga, yang akan dilaksanakan atas persetujuan dengan anda.

Apa-apa pembayaran pendahuluan atau penyelesaian awal adalah tertakluk kepada kadar faedah sebanyak 5.5% setahun dari tarikh pembayaran yang sama sehingga masa pemprosesan terakhir.

 

Kami percaya bahawa dengan teknologi dan pengetahuan yang ada, kecekapan kami tidak dapat ditandingi dalam industri ini.

sampel
serbuk logam berharga

Makmal kami yang direka khas dilengkapi peralatan lengkap mampu menjalankan analisis bahan dengan cepat dan cekap, dengan menggunakan pelbagai kaedah termasuk (XRF) ujian X-Ray Florescence. Petugas kami sememangnya layak dan sangat berpengalaman dalam semua aspek analisis bahan-bahan. Pelanggan atau ejen yang dilantik, adalah bebas sepenuhnya untuk menyaksikan proses kami, dan sampel disediakan untuk analisis bebas, jika dikehendaki.

Bekerja, seperti yang kami lakukan, dengan beberapa kilang penapisan Eropah yang berbeza, keputusan daripada proses persampelan kami membolehkan kami untuk memilih salah satu yang paling berkesan untuk setiap kumpulan diuji. Keselamatan adalah keutamaan bagi Ecotrade dan kemudahan kami di Bangkok dilengkapi dengan petugas terbaik dan peralatan tersedia 24/7, serta bahan pelanggan dipantau sentiasa, dan didokumenkan sepenuhnya sepanjang proses pensampelan.

 

MENGHUNDUH BROSUR

Jika anda perlukan bantuan, sila hubungi kami di : [email protected]

Cat SAMPLING SERVICE brochure
 

PERBANDINGAN PENYULING

BANDINGKAN TAWARAN KAMI

Refiner Comparison